22 de novembre del 2013

Els infants, en primer lloc

Aquest dimecres celebràvem el Dia Internacional de la Infància, una data per recordar que a vegades hem d’aturar-nos un moment en el nostre dia a dia per reflexionar, per recordar i per adonar-nos que fins i tot els drets més fonamentals que hem aconseguit han de ser contínuament reforçats. Consolidar-los vol dir que tots caminarem cap a una societat més justa, més compromesa, i més solidària.
L’educació és fonamental per avançar cap a una societat així però, a vegades, fins i tot un dret que considerem tant bàsic es pot posar en qüestió. Cal estar atents, actius, desperts. El treball que a través del Consell d’Infants es fa contínuament a la ciutat em serveix per adonar-me de quines són les preocupacions dels més joves, i de què també tenen voluntat per implicar-se, i per oferir respostes.

Us adjunto també un article de la presidenta d’Unicef Catalunya, publicat aquest dimecres a El Periódico, subratllant que tot i els grans avanços, aquest segueix sent un món difícil per a un gran nombre d’infants.