25 de novembre del 2013

Dia Internacional contra la Violència Masclista

Talla ja!” , aquest és el missatge clar i concís que des de fa alguns anys es treballa al Consell Comarcal del Baix Llobregat i que aquest any, a més, s’incorporen vídeos realitzats per joves de tot el Baix Llobregat, que val la pena visualitzar. D’altra banda, ahir més de 600 dones van participar en una marxa comarcal contra aquest tipus de violència, que ha deixat 45 víctimes en el que portem d’any i que al Baix Llobregat suma més de 475 denúncies en el segon trimestre de l’any.
Son xifres alarmants davant les que hem de reaccionar i denunciar, ajudar a les víctimes i ser ciutadans actius. Aquests dies també sortia en un diari un reportatge sobre l'augment del masclisme entre els joves. Segons dades del Ministeri de Sanitat, en els últims tres anys s'ha quintuplicat la xifra de dones joves que han reconegut sofrir agressions físiques de les seves parelles. No podem tolerar-ho, és un tema educatiu i social que ens incumbeix a tots i davant el qual no podem tancar els ulls.
A Cornellà sempre hem estat alerta i tenim actius protocols per actuar de forma ràpida i eficient. Aquesta tarda farem un acte de denúncia i reivindicació. La resposta social i de les administracions ha de ser clara, contundent i efectiva. Un treball diari. Hi ha sortida, sí, però hem d'assumir que és una qüestió de coresponsabilitat.