31 de març de 2014

El Pla Ciutat de la Lectura, cinc anys de compromís

Complim cinc anys del Pla Ciutat de la Lectura, i ho fem amb un balanç positiu de propostes fetes realitat. Fa un any vam obrir una nova biblioteca al barri de Sant Ildefons, que ens va permetre ampliar l’accés a la lectura des de tots els barris. S’ha creat també un grup de voluntaris que acompanya llegint a persones grans, autors i autores de Cornellà participen als clubs de lectura, es presenten més de 50 llibres a l’any, les hores del conte a les biblioteques apropen als més petits a la lectura, es fan a la ciutat diferents concursos literaris, podem intercanviar llibres als mercats, tenim el banc passa llibres a la plaça Francesc Macià... És a dir, abordem la lectura i la seva difusió des d’una visió transversal i treballant colze a colze amb les entitats i les escoles, amb un compromís ferm perquè la lectura sigui un motor més de dinamització cultural i social. Som, de moment, l’únic consistori que té un regidor exclusivament dedicat a la promoció de la lectura i fem del gust pels llibres una mena de militància.
I tot això és possible gràcies al convenciment de que la lectura ens humanitza i de la col•laboració entre l’Ajuntament, ciutadans i entitats que entenem la lectura com una manera de creixement personal. La lectura és un dels motors en el disseny de les nostres polítiques culturals i educatives i el Pla Ciutat de la Lectura és un projecte amb la finalitat d'impulsar-la com a motor de creixement, de cohesió i de coneixement dels ciutadans i ciutadanes de Cornellà.
El mes d’abril és, per excel•lència el mes de la lectura, i Cornellà tindrà una àmplia agenda i dimecres, 2 d’abril és el Dia del Llibre Infantil amb activitats a les biblioteques. Com deia Joana Raspall: “Amb els llibres per amics no et faltarà companyia”.