12 de maig del 2014

Creu Roja, consciència social

El dissabte vaig ser a l’acte de commemoració del Dia Mundial de la Creu Roja que es va celebrar al Citilab. La trajectòria de l'entitat és un clar exemple d’esforç i dedicació per atendre a les persones vulnerables, només a Cornellà 103 anys l’avalen. Més de 10.000 persones han dedicat una part del seu temps per ajudar a altres ciutadans.
És una entitat que s’ha adaptat als temps en funció de les necessitats que calia atendre, ha sabut renovar-se, ha generat nous projectes i programes per poder donar resposta a les noves demandes. Amb la crisi econòmica ha tornat a demostrar la seva capacitat per implicar-se en projectes solidaris que es fan al territori, impulsar projectes propis de suport a l'alimentació infantil i reforç formatiu, i mantenir les accions que desenvolupen de transport adaptat, assistències i tants altres...
La Creu Roja té aquesta força per les persones que hi han estat, per les que hi són ara, per aquelles que l’han dirigit i per les que avui tenen aquesta responsabilitat. La seva filosofia atreu, i caldria que la societat s’impregnés de la seva consciència social. Com a alcalde de Cornellà és un orgull saber que hi ha tot aquest capital humà disposat a ajudar a persones que avui ho estan passant malament, i hi col·laboren de forma desinteressada.
El dissabte, sis ciutadans i ciutadanes van rebre una distinció, mostrant el reconeixent de la institució a persones que pensen en els altres. És una mostra també de la voluntat de Creu Roja d'agrair el treball que es realitza a la ciutat i potenciar els valors de la solidaritat. Em va agradar el nou format que han dissenyat per explicar el que fan, i per fer el lliurament. Permet poder parlar amb la gent, compartint preocupacions i també projectes, com l’”Aliança Humanitària per l’Alimentació Infantil” que pretén recaptar fons per atendre l’alimentació dels infants. És un projecte per a tot Catalunya, que se suma als que ja es fan a Cornella i que per tant reforça el repte comú d’evitar la “fractura social”. La generació de consciència social és necessària, i la Creu Roja ajuda a construir-la.