16 de maig del 2014

Deu anys d'un gran equipament cultural

Avui el Museu Agbar de les Aigües celebra de manera solemne el seu 10è aniversari obert al públic. En més d’una ocasió he parlat de la indiscutible significació històrica i social que ha tingut l’empresa d’Aigües per a la ciutat de Cornellà; una significació que en el meu cas també tenia una especial caire personal. Aquest paper empresarial, les instal·lacions que tothom coneixia però no tothom podia veure, va transcendir fa deu anys per convertir-se en un element capital del nostre plantejament de ciutat, descobrint-nos un espai museístic únic i que obria a tothom la possibilitat de saber més de com s’obté i es distribueix una cosa tant imprescindible per a la nostra manera de viure com l’aigua corrent.
Ha estat i és, així, un museu que va aconseguir difondre el nom de Cornellà, atreure visitants, generar riquesa, coneixement i activitats d’oci. I un exemple excel·lent de com una iniciativa privada aconseguia la implicació dels estaments públics, per fer un esforç comú de promoció cultural i de la ciutat.
Aquest acte s’inscriu també en el Dia Internacional dels Museus, que anirà acompanyat d'un concert el dissabte al vespre, i data assenyalada en què també els nostres altres museus organitzen activitats especials. El Museu de Matemàtiques munta per a diumenge al matí dues carpes al parc de Can Mercader amb jocs, puzles i enigmes per acostar-nos, tan gran com petits, al món de les matemàtiques. El Museu Palau Mercader organitza dos dels seus itineraris especials, per descobrir una altra manera de conèixer el Parc, i per visitar la torre de la Miranda, mentre que al Palau es projectarà una pel·lícula sobre astronomia.