23 de juny del 2014

Actuant amb civisme garantim la convivència

Cornellà és la nostra casa comuna, l‘espai que compartim els més de 87.000 ciutadans i ciutadanes que l’habitem. La manera que tots convisquem i gaudim al màxim dels espais públics no és una altra que el civisme: els comportaments, el respecte i el seguiment de les principals normes de convivència.
Som moltes persones i la responsabilitat i la col·laboració de tots i totes és fonamental per tenir una ciutat comfortable i còmoda. Per això, a més de les tasques de millora i manteniment de l’espai públic que fem diàriament, fomentem iniciatives de tota mena, juntament amb les ordenances municipals, per fer viable la convivència.

Una d’aquestes la posem en pràctica ara, quan el bon temps ens permet estar més al carrer. Es tracta de la figura dels educadors cívics. Per segon any consecutiu, tres parelles d'educadors cívics, contractades dins dels plans d'ocupació local, recorren la ciutat per promoure el bon ús de l'espai públic. Aquestes sis persones informen els ciutadans de les normes de convivència i civisme bàsiques i aclareixen dubtes respecte de les normatives vigents.
L'actuació forma part de la campanya "Cornellà pel Civisme", que es duu a terme a la ciutat des de fa diversos anys apel3lant a la col·laboració i la responsabilitat en l’entorn públic. En aquesta mateixa línia obrim, a partir del 25 de juny, 4 patis d'escoles perquè els més joves puguin fer esport en un àmbit adequat amb la supervisió de dinamitzadors esportius.
En definitiva, no és res més que sentit comú, perquè la complicitat, el civisme i la qualitat de vida van lligats i són bàsics per tenir una ciutat on viure i conviure.