19 de juny del 2014

Escola de diàleg

Dijous passat es va reunir el Consell d’Infants de Cornellà, òrgan de participació de la població més jove de la nostra ciutat. Em van fer arribar algunes propostes per aquest any 2014, que havien debatut prèviament. Estudiarem moltes d’elles i mirarem de quina manera les podem anar incorporant a la nostra agenda de treball. N’hi va haver una que em va cridar molt l’atenció, i que estudiarem en profunditat per poder-la posar en marxa ben aviat dins de les propostes d’activitats educatives, la creació d’un taller de “Diàleg de fills/filles i mares/pares”, per facilitar i millorar la comunicació entre uns i els altres. Que aprenguem a dialogar, en definitiva.
Sempre he cregut que ens hem d’adreçar als nostres infants de la mateixa manera que ho fem amb els adults, només que cal, probablement, argumentar millor les coses, perquè hi ha conceptes que tenim molt assumits en les nostres converses, però que no són tan clars per a ells.
Unicef ens ha reconegut un cop més com a “Ciutat amiga de la infància” i això és un gran estímul per a tots aquells que creiem que el nostre futur està en les generacions més joves, que amb propostes com les que ens fan arribar any darrere any, anem construint el nostre full de ruta.

I, per acabar, recordar-vos que aquesta tarda finalment és l’hora de l’inici del Corpus, amb el pregó i el Corndefoc, obrint quatre dies de música, d’activitats infantils, de jocs, d’esport, d’esforç de les entitats... és l’hora, doncs, de gaudir de la nostra ciutat. Bona Festa Major a tots i totes!