27 de juny del 2014

Esforç i talent

El talent té els seus límits, però l'esforç és il•limitat. Possiblement tots tenim present aquesta afirmació, que es compleix sens dubte la majoria de vegades que s'engega un projecte. En aquest esforç, la il•lusió i la constància són fonamentals per avançar i superar-nos dia a dia. En l'àmbit col•lectiu és una màxima que es compleix quan se suma l'esforç del grup per un objectiu.
Exemples d'això els veig sovint a la nostra ciutat: en persones anònimes que lluiten dia a dia o en col•lectius amb un objectiu comú, i en la majoria dels casos la determinació i l'esforç sumat al talent donen com resultat la consecució de reptes personals i comunitaris. Avui he pensat en això, perquè aquesta tarda rebo als integrants de la Unificació Esportiva Sant Ildefons que han aconseguit un ascens de categoria, igual que en el seu moment ho va fer la UE Cornellà, o el repte històric aconseguit pels Castellers de Cornellà el cap de setmana passat en descarregar el seu primer castell “set de set” .
Són unes petites mostres en les quals sens dubte, el millor, és la satisfacció del treball ben fet i la voluntat de progressar. Hem de seguir apostant per l'esforç i el talent en tots els àmbits, inculcar-los als més joves i promoure'ls, perquè és l'únic camí per progressar individual i col•lectivament.