16 de juny del 2014

Un homenatge a 160 anys d'història

Aquest any la Societat Coral La Unió és l’encarregada d’obrir, amb el seu pregó, la Festa Major del Corpus. Serà dijous al vespre des del balcó de l’Ajuntament. És un petit homenatge a una entitat que ens hem acostumat a veure sempre al costat de les festes populars de la ciutat, i que aquest 2014 arriba ni més ni menys que al seu 160è aniversari. És, per tant, una entitat que clava les seves arrels a mitjans del segle XIX, amb la primera industrialització i l’aparició de les corals obreres, abans fins i tot que la Festa Major se celebrés per Corpus.
Al llarg d’aquest segle i mig, nombroses branques d’activitats, seccions i idees han estat sota el seu paraigua. Fins a avui que, des de la seu de la masia Can Tirel, impulsen l’educació musical, el foment de l’activitat cultural i la participació, que mai falla, a cites de cultura popular. En qualsevol dels seus vessants, l’esforç que es fa de difusió i la implicació d’una entitat en la ciutat, és un poderós exemple de com moltes persones diverses, al llarg de la història, poden dibuixar un present comú i ser determinants en la manera de construir elements diferenciadors de la nostra ciutat.
Serà un pregó, per tant, vinculat tant a la història com a la festa, i obrirà quatre dies molt intensos que tots estem esperant. Concerts a les places, grups populars, moltíssimes activitats familiars a tots els barris... Tots hi podreu trobar el vostre espai propi, el bri d’alegria que ha de significar la nostra Festa Major.

Consulta la programació completa