15 de juny del 2015

Ara toca Cornellà

Aquest dissabte hem constituït el nou consistori de l’Ajuntament de Cornellà per al mandat 2015-2019, i en primer lloc vull agrair tant la confiança de totes les persones que m’han donat suport, com a tots aquells que van votar a les eleccions municipals, manifestant la seva voluntat democràtica de participar en el govern de Cornellà, de construir el futur de la ciutat.

Torno a ser alcalde, i amb la il·lusió renovada, perquè és la major responsabilitat cívica, comunitària i democràtica que es pot exercir: la d’alcalde de la teva ciutat. Per què és el lloc on vaig aprendre a caminar, a llegir, a combatre, a reflexionar, a caminar al costat de persones molt diverses.

Amb aquest mandat que acabem d’encetar s’obre un nou horitzó de transformació, però també per a la consolidació. Consolidar tot allò que hem posat en marxa des del 2008, en el primer moment que vam percebre que vindrien temps de dificultats. Hi vam ser des del principi, fent un esforç per sumar complicitats en la lluita contra l’exclusió, posant l’accent en la política social, amb esperit col·laboratiu, buscant recolzament en les forces i sectors progressistes, i protegint els equipaments i serveis que havíem aconseguit. El balanç crec que és clarament de suma, i no de resta.

El resultat de les eleccions ens avala com a garantia de canvi, i referma el nostre compromís moral i ètic, avala la feina feta, davant d’una nova etapa de major pluralitat, que no de fragmentació. Seguim tenint la confiança majoritària, i seguirem treballant per la ciutat, fugint del silenci resignat d’alguns, i fugint de les metes infinites d’uns altres que només poden conduir a la frustració i la impotència.

Alguns parlen que estem davant d’una nova política, però penso que és més aviat un nou temps per fer política, els problemes continuen sent, en essència, la lluita contra les injustícies i les desigualtats, els que han estat sempre, contra allò que hem lluitat sempre. Jo em comprometo a seguir lluitant: per evitar que les fractures socials o identitàries trenquin els llaços que aquesta ciutat ha treballat tant per teixir.

Vaig presentar-me a les eleccions posant vuit raons a sobre la taula, vuit propostes, que a partir d’ara són els meus compromisos. Davant d’aquests nous temps, ara, toca Cornellà.

Llegir el discurs complet