20 de juliol del 2015

Els efectes d’un estiu molt calorós

Aquests dies una de les grans preocupacions que em transmeten els ciutadans i ciutadanes és la seva preocupació per la manca de neteja de l’espai públic, i una crítica en general sobre els serveis de manteniment de la ciutat.
Normalment, durant l’estiu hi ha la percepció que la ciutat no està tant neta com en altres èpoques de l’any. I no sols és una percepció, sinó que realment es visualitza més brutícia en els carrers i places. Però això no és perquè hi ha menys personal fent aquesta funció ja que la plantilla de neteja , manteniment i recollida de residus és la mateixa que la resta de l’any.
La causa està en altres aspectes, l'estiu coincideix amb la caiguda de fruites o flors d’alguns arbres, a més, a l’estiu passem més estona al carrer perquè hi ha més hores de llum, fa bon temps i disposem de més temps de lleure per compartir estones amb la família i els amics, I això, unit a la manca de civisme per part d’una minoria de ciutadans, agreuja la situació. Si a tots aquests factors hi afegim, com és el cas d'aquest any, la manca de pluges, el resultat és la imatge d’una ciutat bruta, que no ens agrada. A mi, el primer.
Precisament, perquè davant d’això s’ha d’actuar, fa uns dies es va aprovar un Pla especial de reforç del servei per reduir el impacte dels factors assenyalats, amb més personal, ampliació d’horaris de servei i neteja amb mànega d’aigua i també a pressió. Els efectes de les mesures esperem que sigui visibles el més aviat possible, i les mantindrem fins que les circumstàncies especials ho aconsellin.
A tots ens agrada gaudir de l'espai públic, però ho hem d'acompanyar d'una mica de sentit comú, i sobretot pensar en clau de civisme, i serà un nou repte que haurem assolit.