19 d’octubre del 2015

Els reptes del professorat en l’educació del segle XXI

Aquest és el títol de la conferència que demà, al Castell, pronunciarà el Catedràtic de Geografia i Història i professor de l’Institut Joan Miró, Josep Otón Catalán, en l’acte inaugural del curs acadèmic 2015-2016. En Josep, a qui conec des de fa algun temps, té una forta implicació i compromís amb l’educació i en diverses ocasions hem compartit reflexions, idees i propostes per posar en pràctica a la ciutat, tenint en compte el món tant canviant en que vivim.

L’educació és la base del progrés i del futur de la societat, i cal que les seves estructures siguin sòlides, fermes i adequades a les necessitats actuals. Les polítiques educatives han de garantir una formació de qualitat i han de tenir una visió transversal, on el professorat tingui mitjans i recursos adequats per optimitzar-la.

Crec que la intervenció del Josep Otón ens pot ajudar a tots, no tan sols a enumerar els reptes que tenim, sinó també a buscar i trobar respostes. És important escoltar als professionals del sector, crear sinèrgies i sumar voluntats en aquest camí tant important per a la nostra societat i per al nostre futur.