15 de febrer del 2016

Ensenyament trenca vies de diàleg

A finals de la setmana passada vam rebre amb estupor i indignació l’anunci unilateral del departament d’Ensenyament de la Generalitat de tancar dos grups de P3 a la ciutat a les escoles públiques d’Ignasi Iglesias i Dolors Almeda per al curs vinent.
Estupor perquè havíem arribat a un acord previ amb els Serveis Territorials del Baix Llobregat d’esperar al període de preinscripció per veure les demandes que es produïen a la ciutat. Com ja vaig manifestar divendres, considero que la forma d’actuar d’aquest departament mostra una manca total de sensibilitat i de respecte a l'acord establert amb l'Ajuntament, ja que la consellera ha ignorat les vies de diàleg que s'havien establert.
Aquestes vies de diàleg es van encetar amb l’objectiu de buscar solucions i apropar-nos a la realitat de les famílies de Cornellà, però sembla que el departament té altres prioritats, que no passen, evidentment, per garantir un ensenyament públic de qualitat.
Per a nosaltres l’educació pública si és una prioritat, protegir-la ha de ser un objectiu de ciutat i de societat. Hem demanat una reunió urgent amb la consellera d’Ensenyament per analitzar aquesta problemàtica perquè a més, seria important mantenir els llocs de treball dels professors que atenen actualment aquestes línies per poder reforçar altres grups educatius, ja que si no, la mesura servirà exclusivament per empobrir la qualitat educativa, tenint en compte la ràtio d'alumnes per aula i professor; a més de la conseqüent destrucció d’ocupació.
No es poden prendre decisions unilaterals en temes tant importants. L’educació és fonamental per al progrés social, per al futur de les actuals i noves generacions. Cal que tots siguem responsables, dialogants i actuem en rigor, sobretot les administracions amb plenes competències en la matèria.