22 de setembre del 2017

Cornellà respira

La mobilitat és un factor clau i una necessitat per als nostres desplaçaments diaris a peu, en bicicleta, transport públic o transport privat. En els darrers anys la qualitat de l’aire que respirem i els índexs elevats de contaminació han fet necessari el desenvolupament de mesures restrictives en el trànsit de vehicles i fa imprescindible una clara conscienciació de les institucions i ciutadana per promoure els transports públics i alternatius al vehicle privat, i contrarestar aquests efectes sobre el medi ambient.
A Cornellà fa anys que treballem en aquesta línia, amb la promoció de diferents iniciatives per millorar el nostre entorn o amb projectes com el Cornellà Natura amb el que pretenem redissenyar l’espai públic i generar nous espais verds, que actuïn d’element de cohesió urbana i que ens permeti una mobilitat sostenible.
Així mateix, ens sumen a iniciatives com la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura que ens permet crear espais comuns de reflexió impulsant alhora activitats relacionades. Entre les diverses iniciatives que posem en marxa destaca el Dia Sense Cotxes que farem diumenge al matí i amb el que tallaren diversos trams d’una vintena de carrers, per donar-li un ús més lúdic. Només es podrà circular caminant, en bicicleta, patins, patinets o transport públic i es podrà participar en un gimcana.
El futur de les nostres ciutats està en joc. Com he dit en moltes ocasions hem de naturalitzar la ciutat per humanitzar-la.