4 de desembre del 2017

L’aire que respirem, clau per a les nostres ciutats

Divendres va entrar en vigor el protocol de restricció de trànsit per als vehicles més contaminants en aquells dies en què es produeixen registres de pol•lució atmosfèrica perjudicials per a la salut, que superin els llindars marcats pels organismes internacionals. Són restriccions que afecten a les rondes, en cap cas als nuclis urbans, però també ha de ser una crida d'atenció per a fomentar el transport públic i els desplaçaments en transports alternatius al vehicle privat, per conscienciar-nos sobre la necessitat de tenir cura de l'aire que respirem.
Si fa unes dècades, els nostres objectius se centraven a treure les fàbriques dels nuclis urbans i viure de cara al nostre riu, recuperant-ho per a poder gaudir-ho. Ara l'objectiu és treure els vehicles dels carrers, traslladar el gruix dels fluxos circulatoris a vies de l'extraradi de les ciutats i fer els nuclis urbans més verds, més naturals, amb menys contaminació, per preservar el nostre medi ambient i també perquè les persones recuperin les ciutats com a espais de vida, de foment de relacions i de convivència.
Aquesta és la idea amb què treballem a la nostra ciutat des del projecte "Cornellà Natura" , que afecta artèries principals de la nostra ciutat amb la voluntat de pacificar el trànsit rodat i que els carrers i les places siguin dels vianants i no pas dels vehicles.

Volem recuperar la ciutat per a les persones, amb espais amb menys sorolls, més saludables i més verds. Volem també afegir nous hàbits que ens permetin recuperar els carrers per fer activitats i, per això, hem tallat puntualment alguns, i hem donat vida i una nova imatge a espais de ciment, amb la creativitat d'artistes que ens han pintat de color parets i espais de la ciutat. En definitiva, hem de potenciar i naturalitzar la ciutat i fer-la cada dia més nostra, més humana.

Clicant AQUI podeu obtenir més informació sobre la mesura de la Zona de Baixes Emissions