29 de gener del 2018

Continuem reforçant les xarxes de protecció: un pressupost en clau social

La setmana passada us donava unes primeres línies sobre el pressupost municipal que ha aprovat l’Ajuntament per a l’any que acaba de començar. Fonamentalment, volem protegir les famílies i dissenyar una ciutat de futur en què s’incrementi l’equilibri entre l’entorn urbà, l’espai natural i les persones, posant aquestes al davant. En l’aspecte social, la línia és seguir assumint el marc de treball de l’Acord Social contra la Crisi, treure profit de la possible reactivació econòmica establint i enfortint les xarxes de protecció que hem establert en els darrers anys. Mantenir mesures que ajudin la gent, que suavitzin situacions que la crisi ha evidenciat, que evitin augmentar l’escletxa social.

D’entrada, hi ha una dotació inicial d’un milió d’euros per seguir fent plans d’ocupació municipals, xifra que estem treballant per ampliar. Us recordo que des del 2011 que el SOC no fa plans d’ocupació. I creiem que és una forma digna de retornar confiança a les persones i recordar-los quines són les seves habilitats, més enllà de les situacions de la insuficiència econòmica, i que puguin tenir millor capacitat per trobar feina més endavant.

També augmenta especialment en aquest pressupost la dotació de l’atenció domiciliària i l’aportació a la Fundació per a l’Atenció a les Persones Dependents, i s’incorpora una partida per a un pla de millora de rendes baixes que s’està articulant.

Així també podrem emprendre programes nous en educació i cultura, i una nova biblioteca a Fontsanta-Fatjó, cofinançada amb l’Àrea Metropolitana. Més equipaments, que vol dir també més valor afegit per als barris i sobretot, eines de formació i enriquiment per a les persones.

La situació financera municipal ens permet seguir endavant amb aquests projectes, i sense augmentar la pressió fiscal: els impostos, inclòs l'IBI, es congelaran per tercer any consecutiu. És més, tirem el pressupost endavant convençuts de què tot allò que es proposa ho assumirem amb recursos propis, sense ajudes, hores d’ara encara no sabem com seran, ni quan hi seran, els pressupostos de l’Estat o de la Generalitat. És un pressupost que continua la feina feta fins ara, i continuar no és un desmèrit, és més, és la proposta que tenim per a la ciutat i que ens està permetent créixer i progressar.