26 de febrer del 2018

Demostrar talent i aprendre al llarg de la vida

Aquests dies les escoles i instituts de Cornellà estan realitzant les jornades de portes obertes, amb l'objectiu de presentar a les famílies el seu projecte i les seves instal·lacions de cara a la preinscripció del curs vinent. Si teniu dubtes, especialment quan es comença a l’escola o l’institut, és el millor moment per veure’ls per dins, saber com són i com treballen, i per això des de l’Ajuntament sempre els donem suport en aquesta campanya de l'escola púbica.

Però implicar-se en l’educació, és també oferir eines complementàries al seu treball diari, que enriqueixin tant els coneixements, com la nostra relació amb la ciutat, amb els altres, i els nostres valors davant la vida. Aquí s’hi inscriuen bona part de les propostes educatives que dissenyem des de diversos departaments municipals, transversalment, i també els ajuts als projectes que els mateixos centres o les AMPA realitzen durant l’any. A més, des dels plans d’ocupació apostem per oferir classes de reforç escolar i de suport a les biblioteques, i un espai com el Citilab està duent projectes interessantíssims per introduir la robòtica a les escoles de Cornellà, entre altres activitats innovadores.

Sumem-hi els esforços que la comunitat educativa fa en l’àmbit social, com és el cas del Pla Educatiu d’Entorn, o iniciatives com Cornellà Valors, entre la divulgació i l’aprenentatge. Aquesta setmana, anirem una mica més enllà; el dijous, es presentarà al Castell, el projecte Cornellà Aprèn, que té l’objectiu de donar a conèixer les experiències de persones, que pel seu talent o el seu esforç, han aconseguit destacar, aconseguir o acostar-se a les seves metes personals. No només són reconeixements personals, volem que les seves experiències inspirin, i també ens portin a comprendre que l'aprenentatge forma part de la vida, sempre, i no només quan vam aprovar exàmens. El talent i l'esforç ens condueixen a l'aprenentatge continu, i són els elements que també ens fan una societat més humana.