9 de març del 2018

9 de març, Dia de les persones desaparegudes sense causa aparent

L’any passat va fer 20 anys de la desaparició de Cristina Bergua. Des d'aquell tràgic dia, la seva família no ha deixat de lluitar per saber què havia passat. Després de tants anys, encara no tenen, encara no tenim, cap resposta, i les diferents línies d’investigació que s’han dut a terme no han aconseguit aclarir els fets ni oferir cap llum d'esperança.

Malgrat això, els seus pares, el Juan i la Maria Luisa, han anat molt més enllà de fer visible el seu problema, van aconseguir que el Congrés del Diputats establís el Dia de les persones desaparegudes sense causa aparent, i que fos just el dia de la desaparició de la filla, el dia escollit per recordar-ho. Van contribuir a la creació de l’Associació “Inter SOS”, el 1998, han aconseguit modificar protocols d’actuació dels diferents cossos i forces de seguretat de l’Estat davant de les desaparicions de persones, i s’han creat Unitats específiques d’atenció. Molt d’esforç, també molt desgast, moltes hores i molta implicació personal.

Des del primer dia, l’Ajuntament ha estat el seu costat, i aquest any hi haurà una nova trobada a la ciutat per recordar a les persones desaparegudes i, molt especialment, a la Cristina. No serà en el lloc habitual, sinó en l’espai que s’ha preparat per posar un monòlit en el seu record, un petit racó ubicat a la zona enjardinada on es troben els carrers Mossèn Joaquim Palet, La Miranda i Palma de Mallorca.

Un acte emotiu que tindrà lloc avui divendres, a les 8 del vespre. Us convido a assistir-hi.