15 de juny del 2018

40 aniversari de Escola Virolai

Avui divendres estaré a la celebració que es fa a l’Escola Municipal d’Educació Especial Virolai, amb motiu del seu 40 aniversari.

40 anys donen per moltíssim, però donen sobretot per valorar les persones que, una per una, n’han format part, que han passat a qualsevol edat per les seves aules, cadascú amb la seva pròpia realitat i capacitat, però tots i totes, amb la forta voluntat d’aprendre i de rebre una formació integradora. I Cornellà, en el seu conjunt, la seva comunitat, els diferents consistoris, tothom, ha crescut i ha après amb l’escola, i l’escola ha enriquit el conjunt de Cornellà.

Cal que recordeu com va néixer aquesta escola, estem parlant de finals dels setanta, acabats de sortir de la dictadura. Aquell primer centre, a Can Mercader, va néixer per l’interès i l’esforç de les mateixes famílies del municipi que volien poder escolaritzar els seus fills amb diverses discapacitats. L’organització educativa era molt diferent, les mancances de la ciutat en temes educatius eren flagrants, evidentment no només pel que fa a la inclusivitat.

Aquell projecte va avançar com a Patronat, en un edifici cedit i equipat pel consistori, i més tard gestionat directament pel mateix Ajuntament, que va fer un pas endavant, i que és on estem ara. Avui, després de quatre dècades, estudiants, educadors, famílies, formen part d’un un centre de referència pel que fa a l’atenció a les necessitats educatives especials a la comarca del Baix Llobregat. Avui, és moment per felicitar-vos per tot aquest camí, per un recorregut d’esforç i d’il·lusió.