7 de setembre del 2018

Diada a Cornellà

El dimarts vinent, seré, i serem a les 12 h. a la plaça de l’Església, per commemorar l’11 de setembre a Cornellà, un any més, juntament amb la ciutadania, i farem l’ofrena floral amb les entitats de la ciutat i els representants del consistori.

Hi serem per celebrar la Diada, per recordar i mostrar respecte a la nostra història com a poble, com a catalans i catalanes. Per això és una diada a commemorar en molts àmbits, pel que fa a l’àmbit institucional, volem remarcar el respecte a la pluralitat, i sense haver de renunciar a l'honestedat i coherència de cadascú de nosaltres, vull reiterar de nou la necessitat de no posar en risc la convivència fonamentada en el respecte, com ja vaig explicar al meu article de dilluns.

La pluralitat –ideològica, cultural, etc.- és benvinguda, i el primer pas per exercir-la implica ser conscient que hi ha altres opinions igualment respectables que poden ser totalment oposades a la nostra. El camí per sortir d’una situació com l’actual haurà d’iniciar-se amb la calma sense predominis i articular en el marc del diàleg les bases per construir un acord, per molts obstacles que hi trobem ara o que potser ens trobarem més endavant. Per tant, el respecte per als altres és fonamental.

Sigueu tots i totes benvingudes, per tant, a la Diada de tota la ciutat.