29 d’octubre del 2018

Matemàtics d’arreu del món a casa nostra

Aquesta setmana, estem d’enhorabona, ja que Cornellà es tornarà a situar en l’escenari internacional del 29 al 31 d’octubre. Aquesta vegada per ser amfitrions, com a seu del Museu de Matemàtiques de Catalunya (MMACA), de la III Conferència Internacional MATRIX sobre museus i centres de divulgació de matemàtiques que organitza el MMACA juntament amb el Museu de Matemàtiques de Nova York (MoMath.
És sens dubte una fita important i el fruit de la gran feina que porten a terme des del Museu de Matemàtiques de Catalunya. Felicitar a persones com la Pura Fornals, professora de matemàtiques a un institut de Cornellà que va ser una de les persones que van creure en les possibilitats de que el Museu s’instal•lés a Cornellà. Una iniciativa que vam donar suport i ens va entusiasmar des del primer moment i pel qual vam cedir part del Museu Palau Mercader per instal•lar la seu.
D’això fa ja més de quatre anys i en aquest període s’ha constituït com a un referent nacional i internacional per la seva orientació i originalitat a l’hora d’interpretar les matemàtiques mitjançant l’experimentació i el joc. Més de 70.000 nens i nenes de primària, secundària i batxillerat , tant de Catalunya com de fora, van assistir durant el curs passat als tallers i activitats que es van programar diàriament durant el curs passat.
Felicitar de nou a tots els integrants del MMACA per la feina que fan i recordar que, a més de les visites programades amb escoles, el Museu és obert a la ciutadania tots els diumenges i festius que obre el Museu Palau Mercader. Una visita del tot recomanable per a petits i grans.
Gaudim a casa nostra d’un projecte que, sens dubte, aporta valor a la nostra ciutat i al que continuarem donant suport amb els recursos al nostre abast. Benvinguts!

Podeu veure el programa complet al següent enllaç: MATRIX 2018 - Programa