26 d’octubre del 2018

Una festa per al parc Rosa Sensat i l’avinguda dels Alps

Diumenge estrenarem el renovat parc de Rosa Sensat i la nova configuració de l’avinguda dels Alps. És una festa de retrobament, és una festa per a què tothom que vulgui, especialment del Centre, i també de la Gavarra i Riera, conegui la transformació profunda amb què hem volgut donar més aire i més verd al barri.
L’avinguda, que ha deixat enrere el domini dels cotxes, ara té unes amples voreres per passejar, amb una línia d’arbres que separa el parc dels vehicles. I el parc estrena una concepció temàtica vinculada a la lectura, una disposició més moderna, amb espais per a realitzar-hi activitats a l’aire lliure, i més jocs infantils.
Per això, aquest cap de setmana, diumenge entre 11 i 13h, no es tracta d’inaugurar res, es tracta de celebrar que tenim uns espais verds millors, més còmodes, més amables, i fer-los nostres. Que tenim un gran parc per al joc i per al descans al costat de casa.
Tant el parc com l’avinguda són punts clau del projecte Cornellà Natura, són al centre d’un dels eixos que travessarà la ciutat per donar continuïtat a un entorn urbà més lligat a la naturalesa. Poc a poc, amb actuacions com aquesta, podem anar comprenent el projecte global que hi ha al darrera.

Per acabar, vull recordar que avui les escoles Dolors Almeda i Ignasi Iglesias organitzen una cursa solidària amb l’objectiu de recaptar fons per lluitar contra la leucèmia infantil. S’han mobilitzat com a mostra de suport a un alumne que pateix aquesta malaltia, i es vincula a una iniciativa estatal, anomenada www.lavueltaalcole.com. La cursa é avui, a les 16.30 h., a la plaça de Joan Miró.