9 de novembre del 2018

Còmics a Cornellà

Aquest vespre, al Castell, fem el lliurament de premis dels guanyadors del Concurs de Còmics Ciutat de Cornellà, que arriba enguany a la 34a. edició. Allà també podrem veure l’exposició dels treballs guanyadors i les mencions especials. Són una representació del centenar d'artistes que, un any més, ens han regalat obres de gran qualitat artística i que augmenta i enriqueix l'univers del còmic de la nostra ciutat.
Aquest any estem especialment contents per diversos motius. En primer lloc perquè es confirma la tendència creixent de la participació femenina, i molt especialment a l'apartat júnior (12 a 16 anys), en el qual les noies han superat la participació dels nois. I en segon lloc, perquè això augura un futur optimista per a aquest gènere, gràcies a l’interès de les noves generacions.
Des de la tira còmica, passant pel magazine de superherois, els còmics infantils, fins a la novel•la gràfica, el còmic segueix sent una via d'expressió lliure i reivindicativa que atrapa i enriqueix la cultura conjuminant text i imatge per crear històries reals o inventades. I en això resideix la seva màgia i la capacitat de contar amb una expressivitat màxima.
Us convido a passejar per la ciutat i visitar la nostra Mostra del Còmic per gaudir d'exposicions, xerrades, tallers i activitats amb autors novells i consagrats que fan gran aquest gènere.

Mostra del Còmic 2018