21 de gener del 2019

Nous pressupostos per fer front a les necessitats

Comencem l’any amb un nou pressupost. Un nou full de ruta sobre el qual tracem les nostres línies polítiques per atendre les necessitats, individuals i col•lectives, dels ciutadans i ciutadanes de Cornellà. Hem filat prim per poder atendre les necessitats de la ciutat comptant bàsicament amb els nostres recursos i amb els objectius de mantenir tot el que tenim, sense deixar a ningú enrere, i apostant, al mateix temps, per la transformació de l’espai públic.
Pot semblar senzill, però no ho és, hi intervenen múltiples factors, però no hem perdut de vista que la nostra finalitat és l’estabilitat social i econòmica, així com distribuir els recursos de forma equilibrada i equànime amb el focus centrat en el benestar de les persones.
Són uns pressupostos rigorosos, transparents i realistes amb el que és la ciutat i amb el que volem que sigui; mantenint les prioritats definides al principi del mandat de naturalitzar-la i humanitzar-la, i de reforçar la cohesió social. I sobre aquestes bases hem anat treballant: incrementant de forma progressiva els recursos en polítiques socials, en educació, en seguretat i en transformar els nostres espai públics i carrers en zones de convivència i cada cop més verdes, sostenibles i respectuoses amb el medi ambient.
Continuarem desenvolupant les línies de treball de l’Acord Social, per ajudar a les persones que més ho necessiten, i mantindrem l’aposta pels plans d’ocupació local i pels emprenedors.
Quadrar el comptes no és fàcil i encara menys oferir solucions en èpoques de dificultat, però el que ens permet seguir avançant de forma equilibrada i segura és ser prudents i responsables: no hem estirat més el braç que la màniga, i això ens dona marge i seguretat per confirmar que tenim una ciutat amb una solidesa econòmica i social adequada per poder avançar i progressar.
La ciutat no s’atura i volem que aquests pressupostos contribueixin a que tothom tingui les mateixes oportunitats de creixement i que entre tots i totes continuem construint una ciutat cada cop més inclusiva i igualitària.

Podeu consultar el detall dels pressupostos a la web: www.cornella.cat