27 de gener del 2020

Balanç del temporal Gloria

Com ja vaig avançar divendres el temporal Gloria ha tingut efectes a la nostra ciutat de diferent magnitud, però sense cap afectació greu ni pel que fa a les vies de circulació, carrers o destrosses, ni per danys personals greus. Només, hem de lamentar les ferides que va patir una dona per una planxa d’aïllament d’un edifici, però que al cap de poques hores a l’hospital va ser donada d’alta.
Diumenge al vespre seguint indicacions de Protecció Civil vam activar la situació d’alerta i prevenció i vam començar a actuar amb un protocol i equips d’emergències en diferents àmbits. Entre dilluns i dimecres vam tancar els parcs de Can Mercader i el del Canal de la Infanta i vam suspendre les activitats esportives als diferents equipaments municipals, i vam començar a atendre les incidències des del començament del temporal. En total s’han registrat 359 incidències que han tingut a veure amb petits despreniments de façanes i elements estructurals, problemes amb la senyalització, arbres caiguts o vehicles danyats, a més dels avisos als bombers. També per precaució es van tancar l’escola Montserrat per perill d’una coberta del pati interior i els accessos al riu, tot fent seguiment del cabdal del riu.

Amb el pas dels dies la ciutat ha tornat a la normalitat, gràcies al treball i l’esforç de les prop de 400 persones directes que han intervingut en les feines d’atenció a la ciutadania, neteja i retirada i reparació dels desperfectes ocasionats. Des de les dotacions de Guàrdia Urbana, agents de Protecció Civil, personal de la brigada i de jardineria municipal i personal de neteja i manteniment en general. A tots ells el nostre reconeixement per la seva professionalitat i dedicació.

Lamentablement, les conseqüències del temporal a Catalunya han estat molt greus i han causat danys molt importants al litoral català i a moltes poblacions i lamentem profundament les quatre víctimes mortals ocasionades. Els efectes d’aquest temporal es notaran encara molt de temps i són les conseqüències directes d’un canvi climàtic que cada vegada és més evident i perillós.