14 de setembre del 2020

Per un inici de curs segur

Avui dilluns comença el curs escolar per a més de 12.000 alumnes de primària i secundària a Cornellà. Aquesta vegada, amb unes necessitats i requeriments diferents, marcats per les mesures i directrius de seguretat exigides per prevenir contagis de COVID-19. Aquesta adaptació ha suposat un gran esforç per als centres, per al professorat, per a molts professionals que hi estan implicats, i també per a diversos serveis municipals, pel que fa a senyalitzacions específiques a més del manteniment habitual que es fa als centres cada estiu, i també per assegurar les tasques de neteja i desinfecció requerides.

Aquest gran esforç està encaminat a poder garantir al màxim unes mesures de seguretat que, en la situació actual, són imprescindibles. El risc zero no existeix enlloc, però és molt important a nivell social que aquesta generació pugui tornar a l'escola. Van ser els primers espais a tancar perquè els volíem protegir, i ara és hora de poder-los obrir, i per això, tot i que hem mantenir-nos prudents, s'ha treballat al màxim per fer-ne espais segurs.

Ens toca ser conscients d'actuar amb la màxima responsabilitat a partir d'ara. Ser estrictes en els protocols, intentar entre tots (alumnes, educadors i famílies) habituar-nos a les indicacions o restriccions que hi hagi. És pel benefici col·lectiu d'aquesta generació d'estudiants, i de la mateixa manera que s'estableixen uns protocols, també hem d'assumir que caldrà posar els mitjans que facin falta per poder-los fer complir; mantindrem la prudència i continuarem a l'expectativa de les decisions que calgui prendre en cada moment.