19 de juliol del 2010

Junta Local de Seguretat

Fa pocs dies em vaig reunir amb la Junta de Seguretat Local, en què Mossos d’Esquadra, Cos Nacional de Policia i Guàrdia Urbana van posar sobre la taula les dades generals sobre delictes i faltes a la ciutat, les tendències que hi observem, compartim preocupacions, i els tres cossos tracten temes de col•laboració, a més de mesures a corregir de manera conjunta.
Hi ha una cosa evident, i és la bona línia de treball que significa posar en comú preocupacions, esforços, i accions conjuntes quan així ho requereix qualsevol situació. Per exemple, en un lloc prou conegut i d’actualitat fa unes setmanes, la zona d’oci de Famades, es va prendre l’acord de mantenir el dispositiu policial actual de prevenció, en què participen Mossos de Cornellà i l’Hospitalet, així com Guàrdia Urbana de les dues poblacions. En general, a la Junta vam acordar mantenir les actuacions coordinades que prevenen incidents en zones d’oci nocturn, o en espais públics saturats, etc. Compartiré amb vosaltres dues dades que em semblen rellevants, tant els delictes com les faltes contra les persones o contra el patrimoni han baixat una mica respecte del primer trimestre de l’any. I, per altra part, a través de la unitat de convivència de la Guàrdia Urbana, s’han incrementat les sancions relacionades amb conductes incíviques i la brutícia, arran també de les mesures que hem pres en els darrers mesos en aquest sentit. De fet, tots els cossos coincideixen en fer una especial atenció a la realització d’actuacions preventives per evitar la degradació de l’espai públic.
En definitiva, penso que l’esforç de coordinació entre els cossos policials que sempre havíem reclamat és ara molt destacable, i que des del punt de vista de la resolució de delictes i de la prevenció, els resultats són positius, per la qual cosa aquesta manera de treballar ens ofereix confiança.