17 de setembre del 2010

Tornem-hi amb esport i valors

El mes de setembre sempre comporta l’inici de moltes activitats relacionades amb reforçar la nostra qualitat humana, després d’un període de descans, de reflexió, de certa tranquil•litat, sobretot a les ciutats; comença un altre període molt més actiu que fa que pràcticament molta gent es trobi immersa en diversos àmbits. L’esport és un d’ells i probablement el més gran, doncs hi participa pràcticament gent de totes les generacions, d’una o altra manera.
A Cornellà l’oferta és molt àmplia, gràcies fonamentalment a dos grans pilars, les persones de les entitats que ho fan possible i la implicació de l’Ajuntament en el seu impuls. Aquesta setmana s’ha donat el tret de sortida a una gran carrera que durarà més de nou mesos, amb una atractiva graella d’activitats que va des de l’esport escolar fins al destinat a persones discapacitades, passant per l’esport de família o l’esport popular. Milers de persones hi participaran.
L’esport forma persones, les interrelaciona i és un magnífic vehicle per aprofundir en principis i valors humans del tot necessaris en una societat, permet seguir creixent i millorar la qualitat de vida; com l’humanisme, la tolerància, el respecte, la generositat, i és un element integrador de persones i col•lectius d’altres indrets.
L’esport de competició és molt important, però la nostra aposta com a Administració és donar instruments per formar persones, i per aquesta raó la centrem en diferents projectes i activitats que es porten a terme a tots els barris. En els darrers anys hi hem donat un fort impuls, hem invertit en millores i en noves instal•lacions, inversions creixents i importants, en paral•lel amb l’esforç que fem en educació, perquè fer esport és també un vessant de la formació i l’educació.Més de 5.000 infants, aproximadament, poden participar en alguns d’aquests programes.
La ciutat està viva, i hem de seguir apostant per aquest model.