18 d’octubre del 2010

Nova finestra al món

Fa uns dies que la nova escola Martinet, al barri d'Almeda, acull els prop de 160 alumnes que s'han matriculat aquest curs en educació infantil i primària. Es fa realitat un projecte que es va iniciar en el curs 2006-2007 quan es van instal•lar mòduls provisionals per acollir una classe de P3 i que ara, quatre anys després, és un nou equipament modern i funcional que a ple rendiment podrà acollir 450 alumnes. Divendres tots els que vulguin apropar-se al centre podran veure les seves instal•lacions ja que hi haurà una jornada de portes obertes.

Es tracta, sens dubte, d'un esdeveniment important per a un barri que ha crescut i que està format per famílias joves que tenen a Cornellà i en aquest barri el seu projecte de vida. I no només aquí hi ha un centre nou, l'Alexandre Galí també va estrenar dependències a començaments de curs.

Estem d'enhorabona, perquè cada vegada que obrim una escola obrim una finestra al món, al futur i al progrés. Són esdeveniments importants per a la ciutat per la seva trascendència social i perquè consolidem el model educatiu que estem impulsant i volem per a la nostra ciutat: plural, igualitari, universal i de qualitat. Estem fent passos importants, i en aquest camí trobem la col•laboració i l'enteniment de la Generalitat materialitzat en un Pacte Educatiu que determina el compromís i la sensibilitat que tenim ambdues administracions.

Però el nostre compromís va més enllà, i es concreta en els projectes que tenim en marxa: al gener obrirem una nova escola bressol a Sant Ildefons, el pròxim curs tindrem una Escola Oficial d'Idiomes, una Escola de Natura, una biblioteca i un auditori a Sant Ildefons. Hem invertit també, més de 2,3 milions d'euros gràcies als fons estatals de l'últim any en la remodelació de centres. A més som referent en la creació d'aules d'acollida per a nouvinguts, en la posada en marxa de programes de reforç en secundària per a matèries com l'anglès o la lectura, entre d’altres iniciatives. A Cornellà estudien més de 12.000 nens i joves i per a tots ells estem treballant.

L'educació és el pilar de la nostra societat, és, com dic sempre, una feina conjunta de tots els agents implicats, educadors, responsables polítics, pares i mares, entitats...Tots hem de treballar units perquè d'això depèn el nostre futur com a societat i també el dels nostres fills i filles com a individus lliures, responsables, amb criteri i capacitat.