4 de febrer del 2011

Innovació i sostenibilitat: Claus del futur industrial de Catalunya

Aquest és el titular de la conferència que avui divendres en Francesc Belil, conseller delegat de Siemens ens exposarà dins del dinars – col•loqui que organitza Cornellà Creació.
En aquests temps d'incerteses, analitzar la nostra història ens permet poder arribar a conclusions que ens han de servir per seguir consolidant els nostres pilars i crear-ne de nous. L’empresa Siemens ha estat arrelada en el nostre territori des de l’any 1910, i durant tota la seva llarga trajectòria ha patit diferents transformacions que li han permès superar les dificultats per les quals ha passat, actualment ha apostat pels motors de tracció, els convertidors i la senyalització ferroviària; és un gran referent econòmic per a Cornellà, per també per a tot el país.
El treball que s’ha anat fent durant els darrers anys d'apostar per fer atractiva la nostra ciutat, ha permès la consolidació d’aquesta gran empresa, però també ha fet possible la creació d’altres espais econòmics importants, com els que avui podem trobar al Word Trade Center – Almeda, model totalment diferent al que hi havia en el seu espai en els anys 70 (la Pirelli).
Estem en un greu crisi, que mai havíem viscut, però l’afrontem de cara, busquem noves fórmules que ens permetin evitar la destrucció de llocs de treball i al mateix creant-ne de nous i més sostenibles. Els resultats encara no son els que volem, estem encara una mica lluny d’aconseguir els objectius que ens hem marcat, però el treball que es fa, entre tots; empresaris, comerciants, agents socials i grups polítics, que troba la seva millor expressió en l’acord que es va signar amb el títol “CORNELLA, contra la crisi, acord social” comença a donar els seus primers fruits, i prova d’això ho podem veure quan analitzem l’evolució de l’atur i la creació de llocs de treball a la nostra ciutat en els darrers tres anys.
Les tres conclusions més importants que cal destacar són el que durant el darrer any la xifra de persones aturat s’han mantingut, que hi ha una tendència petita però constant i progressiva de reducció en els darrers mesos i que l'evolució de la creació de llocs de treball a la nostra ciutat en el període març – setembre de 2010, s’han creat 1080 de nous, quasi una tercera part del que s’havia destruït en el període setembre 2008 – setembre 2009.
El futur és imprevisible, però està en les nostres mans participar en la seva construcció.