22 de març del 2013

Compromís social per part de tots

Avui és el Dia Mundial de l’Aigua. Aprofitant l’efemèride, la Fundació Agbar presenta les seves accions de compromís social vinculades al Protocol per a una aplicació eficient del Fons de Solidaritat, que signarem una quinzena d’alcaldes de l’Àrea Metropolitana. Aquest fons està destinat a oferir ajudes a famílies amb rendes baixes per poder pagar el rebut de l’aigua.
Molt sovint he parlat de la situació greu que viuen les famílies per arribar a final de mes, situació que s’agreuja cada vegada més. I que els ‘poderosos’, si ho entenem en un sentit ampli, han de donar també passos per mostrar el seu compromís social, perquè no es pot deixar que les persones, les famílies, assumeixin totes les conseqüències de la crisi econòmica. Aquesta mesura, aquest pas endavant d’Agbar aporta un punt positiu en el balanç, i crec que és just fer-hi un reconeixement.

El cap de setmana és el previ a les vacances escolars de Setmana Santa, però hi ha un parell de cites que encara vull anotar. Primer, el lliurament de premis del Concurs de Teatre Amateur que tindrà lloc el diumenge a l’Orfeó, després de vuit setmanes d’espectacles setmanals; i que el dissabte a les 20:30 és “l’Hora del Planeta”, quan Cornellà s’afegeix a una iniciativa arreu del món per reduir durant una hora el consum elèctric per conscienciar tothom de la necessitat de protegir el nostre planeta. Una iniciativa oberta a tothom, administracions, empreses i particulars.