8 d’abril de 2013

L’habitatge i la renda vital per viure, parlem-ne

Aquesta setmana tindran lloc les Jornades Locals sobre la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans, que van néixer arrel d’una idea suggerida per en Frederic Prieto quan acabava de ser nomenat Síndic de Greuges i que va trobar resposta en la Creu Roja Local i en aquest Ajuntament, que són els qui l’organitzen des de fa cinc anys.
En aquesta edició els dos drets escollits són de màxima actualitat i preocupació, l’habitatge i la renda vital, sobre els que tant jo com el propi Ple Municipal s’han pronunciat en diferents moments per tal de demanar canvis legislatius que puguin donar resposta a dos drets que s’han de considerar bàsics i essencials per a les persones.
Abordar el tema, plantejar què es fa i que es pot fer, dibuixem un camí per aconseguir canvis que ajudin a alleujar els problemes que ara pateixen les famílies i preservar els drets en el futur per evitar-los. Els problemes els pateixen les persones i s’ha de pensar en elles quan es prenen decisions.
Espero que les jornades contribueixin a una reflexió profunda,i que siguin un bon colofó per al Síndic, ja que aquestes jornades seran les darreres en que participi abans d’acomiadar-se d’aquest paper.