17 de març del 2014

Dissabte 22, festa del riu

Hem dedicat un gran esforç a recuperar el riu Llobregat per fer-ne un entorn natural, amable, obert, familiar. Ha estat un compromís important de tots els municipis metropolitans implicats. Ha estat una transformació que ha durat anys, i podem dir que encara dura, perquè la intervenció en els espais naturals sempre s’ha de fer de forma pausada, i perquè el riu havia sofert molts anys d’agressions i deixadesa. No hi ha hagut, per tant, una data d’inauguració del riu, però poc a poc la ciutadania l’ha anat tornant a fer seu, per passejar, per córrer, per conèixer de ben a prop l’espai natural més important que tenim.
Sense fer soroll, el riu torna a ser un eix vital i vertebrador de la nostra ciutat. Ara, el gran esforç que ens queda és mantenir-lo, és seguir protegint-lo entre tots i valorant el que ens dóna, que és molt i mai no ho podríem substituir.
Aquest dissabte volem celebrar al riu una gran festa de tota la ciutat. Amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua, al seu entorn hi haurà moltes activitats, però especialment volem que el Llobregat sigui un gran espai de trobada, tant per a tots els qui ja en gaudeixen, com per a tots aquells que encara no el coneixen amb la seva “nova” cara. El riu, l’aigua, és font de vida, la seva biodiversitat i la seva qualitat ambiental van fer possible que aquesta ciutat naixés i progressés. Us hi esperem dissabte 22, durant tot el matí.