10 de març del 2014

Seguretat basada en una bona coordinació i diàleg

Fa uns dies, hem signat amb la conselleria d’Interior el conveni d’adhesió de l’Ajuntament a la xarxa Rescat de radiocomunicacions, que té l’objectiu de respondre a les necessitats dels diversos cossos de seguretat i emergències de les administracions públiques catalanes, amb un ús més eficient de la banda de freqüències d’emergències i seguretat, entre altres. El conseller Ramon Espadaler va venir per fer efectiu el conveni, que tal i com vam comentar ha de ser un pas més en la feina que la Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra fan per coordinar actuacions de protecció de la seguretat pública.
Precisament, dijous d’aquesta setmana tindrà lloc el plenari de la Junta Local de Seguretat, en què es presenta a la ciutadania, en un consell, el treball que han fet els cossos de seguretat en l’últim any, les tendències detectades i les mesures que s’han pres. Accions que especialment s’encaminen a la prevenció, i on hem de destacar l’aplicació mòbil que hem posat en marxa, facilitant una comunicació immediata i informació de resposta ràpida per actuar en casos d’emergència.
Per al públic en general, la millor notícia sobre seguretat és que no hi hagi notícies, però al darrere hi ha un esforç continu en millorar processos i de coordinació que calen valorar molt positivament.