7 d’abril del 2014

Apostar per la cultura

Fa uns dies el Gran Teatre del Liceu va decidir de forma unilateral posar fi al conveni que vam subscriure ara fa deu anys per posar en marxa a Cornellà el Petit Liceu, amb l’objectiu d’ obrir les portes d’aquest gènere musical als escolars de tota la comarca, i així apropar l’òpera al públic infantil i familiar. Han estat en aquest temps prop de 600 representacions i al voltant de 390.000 espectadors en un ambient d’harmonia i plena predisposició per ambdues parts.
Però ara, de sobte i un cop més sota l’excusa de la crisi econòmica, ens comuniquen que ja no es programarà cap més funció a l’Auditori. No ha estat una decisió consensuada, ni anunciada prèviament, sinó presa de manera totalment taxativa i sense la possibilitat d’obrir una línia de diàleg per cercar opcions o solucions. Al ple municipal, per unanimitat, vam aprovar una proposta per obrir aquestes línies i per buscar el consens d’altres administracions per continuar oferint aquesta programació ja consolidada a la comarca.
També hem aprovat mocions per demanar a la Generalitat i la Diputació més implicació i compromís en el projecte del Museu de les Matemàtiques, i amb la Jordiada; d’aquesta darrera celebrem la 22ena. edició enguany. Nosaltres entenem la importància que tenen i el seu valor, tenim la voluntat i destinem recursos municipals per tirar-los endavant perquè apostem per la cultura i l’educació com a fòrmules fonamentals per al progrés personal i col•lectiu. No podem posar tanques a la cultura, no podem donar passos enrere, perquè és com posar tanques al creixement i al desenvolupament dels pobles.