13 de febrer del 2015

Trobant solucions

D’aquí uns dies començaran les jornades de portes obertes als centres educatius de la ciutat. Els centres posaran en marxa un altre cop la maquinària dels equipaments i recursos per a les famílies de Cornellà, i es farà amb la notícia de que per al proper curs tindrem un nou institut d’educació secundària a la ciutat. Començarà amb dues línies de primer d’ESO a les actuals instal•lacions de l’escola pública de Sant Ildefons. Un espai que fa temps que no s’utilitzava i la necessitat demogràfica de la zona aconsella crear un centre renovat i amb molt espai que adequarà la Generalitat per compatibilitzar l’ensenyament de primària amb el de secundària. Només demanen que es faci sent curosos amb els recursos i racionalitzant els nostres espais per optimitzar-los.
El diàleg i l’acord pretén sempre trobar solucions coherents i factibles i,el que és més important, treballar per mantenir tots els serveis educatius que al nostre judici necessitem.
Per una altra banda nosaltres mantenim el nostre compromís amb l'educació comptant amb els nostres recursos i cercant solucions idònies i adaptades a la nostra realitat social, amb projectes com “l’Educar per Créixer” o la “Xarxa de 0 a 6 anys”, entre altres iniciatives i amb les nostres escoles bressol, l’escola municipal de música, l’escola Virolai, les escoles d’adults...
L’educació és un pilar fonamental del nostre projecte de ciutat que abordem des d’una vessant àmplia i transversal, per garantir als nostres nens i joves un creixement i un desenvolupament que prioritzi la igualtat d’oportunitats i com garantia d’una ciutat creativa, responsable, solidària, competitiva i cohesionada.