9 de març del 2015

La igualtat, una qüestió d’educació i consciència social

Aquest matí a la plaça de la Dona hem fet l’acte de commemoració del Dia Internacional de la Dona Treballadora, amb la lectura del manifest a càrrec de Pilar Pons. La reflexió que tots tenim al cap és que una societat democràtica només es pot construir amb la participació de tots els homes i dones, sense cap discriminació de sexe. Però no només hem de ser conscients d’aquesta realitat sinó que hem d’actuar en conseqüència.

És necessari, un canvi cultural real per superar els rols de gènere i les institucions i tots els sectors socials i econòmics hem de tenir el mateix tarannà, al marge de les ideologies. Perquè malgrat els esforços la realitat constata que l’atur femení continua essent superior al masculí, que existeixen diferències salarials en un mateix nivell laboral i la conciliació és un tema encara pendent. Al mateix temps, no puc deixar de mencionar les alarmants xifres de morts per violència de gènere cada any i, afortunadament, la marxa enrere del govern del PP en la modificació de la Llei de l’avortament.

Per tot això, és evident que hem de continuar treballant perquè la igualtat sigui una realitat, un compromís ferm i una tasca diària d’educació, d’acció i conscienciació.
A Cornellà hem estat molt actius i compromesos amb la igualtat. Estem fent un important esforç en l’àmbit laboral amb convenis amb empreses per afavorir la inserció de les dones, amb programes d’integració i formació, en educació i també en violència de gènere.
Hem de continuar reivindicant els nostres drets, lluitant per una igualtat real i efectiva. Tots i totes, des del nostre dia a dia, tenim l’obligació de deixar un món més just i igualitari per a les generacions que ens precedeixen, perquè és la única forma de progressar.