La Corneliada és un certamen de lectura en veu alta, en què participen alumnes de 5è i 6è de primària de Cornellà. Aquest any han estat ni més ni menys que 625, que després d’entrenar i treballar a classe les tècniques de l’expressió oral, han participat durant la setmana passada en unes trobades finals a les biblioteques de Cornellà, per llegir els textos proposats.
No es tracta d’una competició, sinó d’un projecte compartit per difondre la lectura, un reconeixement a l’esforç que ells i elles han fet per millorar en la seva tècnica, i una peça més del treball que es fa a la ciutat de Cornellà en aquest àmbit.
El pla Ciutat de la Lectura es va aprovar el 2009, amb l’objectiu de fer de la lectura una eina de coneixement i qualitat de vida. Hi ha fites molt visibles, com la pròpia Xarxa de Biblioteques, amb els tres centres de què disposem ara, més els espais de lectura que s’obriran a Almeda i Fontsanta en un futur. Però hi ha també esforços dins de les parets, en la dimensió més humana, com tot el treball que es fa a les escoles, les 'maletes viatgeres', els punts d'intercanvi de llibres, o aquesta mateixa Corneliada, possible gràcies a la implicació dels centres, de la XBC, de l’Ajuntament, del Centre de Recursos, dels educadors i, sobretot, dels mateixos alumnes, als quals vull estendre la més sincera felicitació.
I un segon apunt que també té a veure amb els llibres; aquest dijous es presenta al Castell la nova edició del Conte de Reis, a les 18 hores. Sabeu que ja són més de 30 anys d’edicions d’aquest conte, que es distribueix als infants de les escoles de Cornellà, amb les històries del Mag Maginet i els seus preparatius per a l’arribada dels Reis, el proper 5 de gener. Us convido a tots a assistir-hi i, d’alguna manera, a començar a donar la benvinguda al Nadal.