14 de març del 2016

El valor del 'Diàleg'

Molt s’està parlant aquests dies del valor del diàleg. A Cornellà el grup ciutadà que impulsa el projecte “Cornellà Valors” està treballant amb ell des de fa temps. Per a la seva divulgació ja va convocar un concurs de microrelats el darrer trimestre de l’any passat, que tindrà la seva cloenda abans del Corpus 2016.
Demà, dia 15 de març, al Castell, tindrem la conferència que han organitzat sota el títol “Diàleg, la nostra funció de cada dia”, a càrrec de Toni Bruel, coordinador general de la Creu Roja Espanyola i excoordinador de la Federació Internacional de Societats de Creu Roja i la Mitjà Lluna Roja. El Toni és un home experimentat en negociacions complexes, que ha d’intentar trobar punts de conciliació entre dues parts que acostumen a estar en posicions molt allunyades. No sempre ha aconseguit arribar els acords que hagués volgut, però mai ho ha deixat d’intentar, i això és una gran virtut.
Tenim l’oportunitat de poder aprofundir sobre aquest valor, de conèixer de primera mà experiències concretes, que segur ens poden ajudar no només a entendre la tasca que fa la Creu Roja en aquest camp, sinó per poder-ho aplicar a la nostra vida quotidiana, a entendre les resolucions extrajudicials o la mediació, com a millor forma de resoldre conflictes i problemes en qualsevol faceta de la vida.
El meu recolzament al grup “Cornellà Valors”, impulsat des del Consell de Ciutat, per tot el treball que estan fent per divulgar-los a la nostra ciutadania, en un moment en què, més que mai, precisa de valors. Desitjo que aquest nou repte que s’han fixat sigui assolit.