22 d’abril del 2016

Diada de Sant Jordi i Jordiada

Aquest any Sant Jordi ens arriba en dissabte i ens brinda una ocasió especial per gaudir d’aquesta meravellosa festivitat de llibres i roses. Passejar i comprar un llibre o una rosa, o totes dues coses, és un ritual que no ens podem perdre i que us animo a compartir en família.
Els llibres, en majúscula, són els protagonistes d’aquesta diada, i a Cornellà el celebrem amb molt entusiasme durant tot el mes d’abril com a “Ciutat de la lectura”. Durant aquesta setmana hem tingut la presentació de llibres com “Eros”, la darrera creació del grup Aut@rs de Cornellà, i ahir vam tenir ocasió de lliurar els premis als guanyadors del concurs de punts de llibre de Sant Jordi, que cada any es fa entre els escolars de la ciutat. Contes a les biblioteques i activitats a moltes entitats ens recorden que la lectura, com sempre reivindico, és un plaer per tots els nostres sentits i estats emocionals, ens acompanya, ens ensenya i ens fa créixer.
I si amb el dissabte no en teniu prou, diumenge, a la Jordiada, al parc de Can Mercader, també celebrem una festa molt especial on una vintena d’entitats ens conviden a reviure les tradicions i la cultura catalana. Una festa gran, plena de simbolismes, de vida i de color. Una festa oberta, plural i distesa; per compartir i participar en moltes activitats.
Com deia el gran Miguel de Cervantes, del qual es compleixen 400 anys de la seva mort: “El que lee mucho y anda mucho, ve mucho y sabe mucho”.
Bon Sant Jordi i bona Jordiada!