25 d’abril del 2016

Fets i no paraules: ampliació de les mesures del Pla de Xoc contra l’Atur

Fa uns mesos vam aprovar el Pla de Xoc contra l’Atur a Cornellà per a l’exercici 2016, que era el tret de sortida per donar compliment al compromís de contractar 200 persones aquest exercici. Així s'ampliava l'esforç que s’ha anat desenvolupant al llarg d’aquests darrers anys, en què l’atur i la manca de prestacions socials han estat un malson per a moltes famílies de la nostra ciutat. Des de fa cinc anys han pogut acollir-se a aquest pla més de 1.000 persones. I més enllà de poder tenir durant sis mesos una feina i uns ingressos, per a moltes d’aquestes persones ha significat un suport psicològic i un estímul d’autoestima.
Ara hem fet un pas més i, per primer cop, els contractes passaran a ser de 9 mesos en lloc de sis, tres mesos més per ampliar el suport a aquestes famílies de la nostra ciutat. Dir-ho és molt fàcil, però poder-ho fer no ho és, perquè requereix capacitat econòmica, superar obstacles de control financer i implicar a tota l’organització en aquesta gran aposta de fer política d’ocupació per a la nostra ciutadania.
A tot el personal acollit als Plans d’Ocupació Municipal se’ls ha proposat aquesta ampliació de relació laboral, i als que siguin contractats a partir d’ara, ja ho seran per nou mesos.
No ho havíem fet explícit fins ara, però crec que cal destacar que, en el seu moment, la fixació del salari d’aquestes contractacions va tenir com a referència aquell salari social del qual s’havia parlat fa uns anys, al voltant dels 1.000 euros mensuals a jornada complerta, xifra que avui dia, ja s’ha fixat com a objectiu per part de molts ajuntaments a la comarca. Una mesura que també ha de servir per dignificar les condicions dels llocs de treballs, i que estesa, i amb un acord ampli, hauria de servir per reduir els nivells de pobresa i desigualtat a la nostra societat.