8 d’abril del 2016

Terrabastall a la biblioteca: lectors a bord!

Cornellà és una ciutat de lectura i abril, el mes del llibre per excel•lència, concentra un bon grapat d’activitats: el concurs de punts de llibre per Sant Jordi, certàmens o concursos literaris, presentacions de llibres, clubs de lectura, hores del conte per a infants.... i activitats per a totes les edats a les biblioteques o a qualsevol indret o carrer. A Cornellà hem apostat fort per la lectura, per la seva difusió i pràctica, per impulsar-la i estimular-la des de diferents àmbits i amb la complicitat sempre d’entitats i la comunitat educativa.
El motor i punt neuràlgic d’aquestes activitats són les biblioteques que apleguen de forma regular durant tot l’any infinitat d’activitats. Una d’elles, que realitzem per segon any consecutiu i que va tenir una molt bona acollida en la primera edició, és el “Terrabastall a la biblioteca: lectors a bord!”, que farem demà dissabte. Entre les 9 i les 14h, la biblioteca de Sant Ildefons obre les seves portes amb una jornada per a famílies i infants, per compartir espais de lectura, laboratoris de lletres, tallers, espectacles o concerts...un gran viatge per la màgia de la literatura des de diferents perspectives.
Com deia Jorge Luis Borges “La lectura és una de les formes de felicitat que tenim els homes” i és cert. La lectura és imprescindible en el desenvolupament cognitiu dels infants, potencia les seves capacitats, estimula la memòria, la concentració, la creativitat i, també, la intel•ligència emocional, ja que permet viatjar en el temps, viure històries d'altres personatges i cultures, experimentar sensacions, sentir empatia…
Un nen que llegeix, serà un adult que pensa, amb maduresa i amb coneixements i àmplies perspectives per decidir i ser lliure. Un llibre al nostre costat sempre ens farà sentir en companyia, no podem deixar de gaudir d’aquest plaer i no podem deixar de potenciar-lo.