18 de juliol del 2016

Si som cívics tots hi guanyem

Afavorir la convivència ciutadana és un dels objectius prioritaris de l'acció municipal i per aquest motiu quan arriba l’estiu reforcem diferents actuacions que ens permeten gaudir dels espais públics i alhora fomentar el civisme. Potser heu vist pels carrers els grups d’agents cívics que fan recorreguts pels parcs i places oferint uns petits cendrers i unes paperines per evitar llençar pipes o altres petits aliments al terra, per no embrutar i per informar de la importància de respectar i fer un bon ús dels espais i el mobiliari urbà.
Així mateix, i per aprofitar els patis de diferents escoles, promocionem la campanya “patis oberts”, que fa alguns anys que posem en marxa i que té una bona acollida. Un total de quatres escoles, de diferents barris, obren les seves portes durant les tardes de dilluns a diumenge per facilitar als joves la pràctica esportiva, un lloc on relacionar-se i jugar, i any rere any la resposta és molt positiva. Més d’una cinquantena de nens i joves, i inclús més, depenent de l’escola, fan servir aquests equipaments cada dia i els nostres dinamitzadors fan que l’estada sigui profitosa i divertida amb propostes d’activitats diferents.
Això permet que els joves tinguin el seu punt de trobada i d’esbarjo, mentre que a parcs i places altres col•lectius gaudeixen d’espais de descans, de conversa, de relació amb els veïns i veïnes. Amb el bon temps ens ve de gust estar al carrer i això comporta també una actitud responsable i cívica per part de tothom, perquè encara que reforcem els serveis de neteja i manteniment, si no fem aquest petit esforç tot queda en sac foradat. Si som cívics tots hi guanyem.