4 de novembre del 2016

Còmics, Castellers i solidaritat amb l'AFA Baix Llobregat

Avui mateix al vespre (Castell de Cornellà, 20 hores) estrenem una nova edició de la Mostra del Còmic, aquest any amb cartell de Paco Roca, una “moguda” que ja porta més de trenta anys convertint-nos per unes setmanes en la ciutat dels còmics, en una mostra d’allò que els joves comencen a ser capaços de crear, de dibuixar, d’expressar. Avui coneixerem els guanyadors del Concurs, i entregarem el premi Ivà a la dibuixant Mariel Soria, però, sobretot, penseu en tots aquells que hi han volgut participar. Més enllà dels seus talents, la Mostra també és un espai en què els joves reflecteixen tant el que senten respecte del món que els envolta, sigui bo, sigui dolent, com les seves formes d’evasió. Per tant, és un espai de llibertat alhora que de creativitat i d’aprenentatge.

Més de cara a activitats festives, entre moltes d'altres, recordar-vos que els Castellers de Cornellà, els liles culminen la temporada amb la seva Diada, aquest diumenge al migdia, a la plaça de l’Església. Ben acompanyats, com sempre, i amb ganes d’anar acabant l’any amb bones sensacions. Fan una crida a la participació, ja ho haureu vist, amb la campanya “la peça que ens falta ets tu”. També hi ha actuació de vigília, concurs de tapes, i més coses, ja sabeu que els Castellers també aconsegueixen sempre mobilitzar una gran quantitat d’aficionats, de dins i fora de Cornellà.

El mateix diumenge, a la tarda, l’Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer celebra una nova edició de la seva desfilada solidària anual. Ja ho vaig comentar el setembre, coincidint amb el Dia Mundial de l’Alzheimer, l’esforç que es fa des d’aquestes entitats, l’esforç col•laboratiu per teixir xarxes de suport tant formatiu com emocional als familiars dels afectats, és encomiable i més encara, imprescindible.