10 de març del 2017

Protocol per protegir les famílies més vulnerables

Aquesta setmana l’Ajuntament i l’empresa Aigües de Barcelona hem signat el protocol de col•laboració per aplicar la Llei 24/2015 de pobresa energètica. Una llei que, en poques paraules, garanteix que no es tallarà el subministrament a les famílies per impagament, quan es trobin en una situació de greu vulnerabilitat per manca de recursos econòmics.

És un acord que va més enllà de les paraules, que posa diners a sobre la taula, que concreta ajudes. L’any 2016, aquí teniu la concreció: més de 117.000 euros aportats, i més de 2.000 ajudes, només a Cornellà. De fet, ja fa cinc anys que Aigües de Barcelona va presentar el Fons de Solidaritat, a partir del qual s’articulen aquestes ajudes a famílies dels municipis de l’àrea metropolitana on és l’encarregada del subministrament d’aigua potable.

He de dir que és una aposta valenta, i decidida, que ja vaig aplaudir en el seu moment. Quan l’empresa va presentar aquest fons, no hi estaven obligats, no hi havia aquesta llei, i avui encara no s’ha aconseguit la seva aplicació plena, perquè hi ha moltes resistències. Al contrari, hem conegut més casos en què la pobresa energètica ha tingut conseqüències dramàtiques. Per això, fer aquest pas, fixa un camí, un exemple, una demostració que per fer costat als més vulnerables, tots hem de posar la nostra part d’esforç.