7 d’abril del 2017

La Carena, una alternativa sòlida de formació per als joves

Ahir vam fer al Castell un petit acte commemoratiu dels deu anys de vida del centre La Carena. Una entitat molt arrelada a la ciutat i a la què vam atorgar el premi Ciutat de Cornellà d’Acció Cívica fa unes setmanes.
Parlar de La Carena és parlar de solidaritat, però també és parlar d’educació, de valors i d’oportunitats per als joves, de crear esperança i d’oferir recursos reals d’inserció social. Quan ens van presentar el projecte ara fa una dècada ho vam veure clar i van tenir tot el nostre suport , perquè obria un nou horitzó formatiu a joves d’entre 16 i 21 anys que no havien acabat la formació secundària i es quedaven en una situació de risc i marginació social.
Van començar amb molt il•lusió i pocs recursos, oferint formació en l’àmbit de la restauració i el comerç i, mica en mica, van obtenir fruits positius que va permetre també donar altres passos com crear, ara fa uns cinc anys, un restaurant on els joves preparen menús diaris i ofereixen serveis d’hostaleria.
El futur són els joves i que pugin desenvolupar-se professionalment és bàsic per tenir una societat igualitària i justa. Iniciatives com aquesta són un gran valor per a la societat i un privilegi per a la nostra ciutat. A Cornellà l'educació és una prioritat, un eix fonamental de l’equip de govern.