2 de maig del 2017

Cornellà Natura en la Metròpolis Verda

Hem posat a caminar el projecte Cornellà Natura, i a partir d'aquest dissabte podeu veure tot el que suposa. Des del dia 6, trobareu a la plaça Europa una carpa que lliga el projecte amb la voluntat d'encaminar-nos cap a una Metròpolis més verda, més sostenible i, per tant, amb més futur.

Cornellà Natura està orientat a transformar la pell de la ciutat, en cuidar i fer més verd i naturalitzat el nostre entorn. És una proposta oberta, per transformar la ciutat, per treballar amb la natura com a element de cohesió, de deixar que la natura que envolta el continu urbà s’integri a la vora del nostre carrer o plaça, que ens condueixi pel municipi. Avui veiem molta gent movent-se (sobretot, però no només) el cap de setmana cap a l’entorn del riu, les places, o el parc de Can Mercader. Hi ha activitats als parcs, però també quan entres a la biblioteca un dissabte, està ben animada. D’alguna manera, són coses que ara trobem normals però que no ens imaginàvem fa uns anys. A Cornellà s'hi viu, s'hi aprèn, s'hi fan moltes activitats d'oci, i quan ho fem, tendim a buscar aquest espai lliure.

Però no es tracta només del verd, perquè aquesta integració de la natura no s'entén sense continguts vinculats als recursos, a l'energia, als residus, a la mobilitat, i també, a com reflexionar i prendre decisions sobre els mateixos, coses que estan ben presents a l'exposició.

Penso que serà millor veure-ho que explicar-ho, o sigui que us convido a acostar-vos-hi. Cornellà Natura en la Metròpolis Verda estarà activa fins al 4 de juny, i amb moltes activitats complementàries.