23 de març del 2018

Caminar i descobrir

Fa aproximadament un any vam posar en marxa la guia Cornellà a peu amb disset itineraris per la ciutat amb la voluntat d'incloure tot el patrimoni artístic, històric i natural, per poder fer-los de manera tranquil•la i anar descobrint espais i racons que formen part de la nostra identitat i la nostra història vital.

Són rutes senzilles, sense gaire dificultat, però que aprofitant l’arribada del bon temps i els dies de festa podem recobrar i gaudir. La guia pren com a base els itineraris dissenyats pel cornellanenc Florenci Vila i Serra l’any 2006, però actualitzats segons els canvis que ha experimentat la ciutat, i amb alguns de nous, senyalitzats amb diferents colors i amb una durada aproximada d'una hora, encara que alguns d'ells estan dividits en més d'un tram i tenen una durada més llarga.

La guia para atenció al patrimoni natural, sent el riu Llobregat el principal valor de la ciutat, però no l'únic, ja que en els darrers anys s'ha fet un esforç des del consistori per guanyar espais verds a través del projecte Cornellà Natura. Per conèixer aquest entorn natural trobareu propostes com l'itinerari botànic del parc Can Mercader, que descobreix la diversitat d'espècies vegetals que donen al parc la singular estètica de jardí romàntic.

Cornellà a peu és una proposta que s'emmarca en el programa Cornellà Natura, amb el qual com sabeu estem treballant per transformar el municipi en un territori més verd amb la voluntat de recuperar per a la ciutadania espais per compartir, viure i conviure; espais per als vianants i per a l'ús de mitjans de transport més sostenibles com la bicicleta, en un entorn agradable, tranquil i segur.