7 de maig del 2018

Qüestió de prioritats

Estem immersos aquests dies en el procés d’inscripcions de les escoles bressol municipals, mantingudes mitjançant les aportacions de les famílies usuàries i, la major part, per l’Ajuntament des de fa més de cinc anys, per la manca de finançament de la Generalitat de Catalunya com a responsable. Una administració que té un deute amb el nostre municipi superior als dos milions d’euros segons la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, i que encara no ha satisfet.
Conscients d’aquesta realitat i de la importància d’aquest servei per a les famílies de la nostra ciutat, vam decidir assumir el finançament amb els nostres recursos, amb les mateixes garanties educatives i les mateixes places, sense tancar-ne cap escola bressol i a més amb el compromís de que les famílies no assumissin cap despesa, aplicant inclús un criteri nou de tarifació social.
D’això se’n diu responsabilitat amb les persones, actuar amb autèntica vocació de servei públic. Perquè hem de garantir uns serveis que permetin a les famílies conciliar i alhora afavorir als seus fills i filles començar la seva etapa educativa. Una etapa, dels 0 als 6 anys, que és crucial per al seu desenvolupament com a persones i que per a nosaltres és una prioritat.
I amb aquest compromís i necessitats hem incorporat també altres serveis, com són els espais “Nadó” o “Familiars”. El primer destinat als infants no escolaritzats de 0 a 3 anys, que permet, en diferents horaris, compartir espais de joc i de convivència; i el segon per a infants fins a 6 anys. A més, hem desenvolupat la Xarxa Local d’Infància 0-6 on s’aglutinen tots els serveis municipals i també els que realitzen entitats de la ciutat amb la finalitat d’oferir suport i acompanyament a les famílies en la tasca de la criança dels seus fills i filles des d’una vessant transversal. És una qüestió de prioritats. I nosaltres ho tenim clar.