16 de juliol del 2018

Atenció als cops de calor

Des de finals de maig tenim activada la campanya “Cop de Calor” que impulsem amb la Creu Roja de Cornellà per prevenir i atendre a les persones grans que viuen soles sobre els efectes nocius de la calor. En una primera fase, vam fer una labor informativa i de contacte amb les més de 3.000 persones majors de 75 anys que viuen soles a la ciutat, i ara, en l’etapa de temperatures més elevades,  es fa una activitat més preventiva, de seguiment i contacte. Un equip de persones realitza atenció telefònica continuada els matins de dies laborables, i en alguns casos atenció domiciliària, oferint consells i mesures per a la prevenció dels cops de calor, ja que per edat és un dels col·lectius més vulnerables.
És convenient seguir les recomanacions bàsiques, com hidratar-se freqüentment i cuidar l'alimentació, evitar sortir del domicili en les hores centrals del dia i ventilar correctament els habitatges, entre d’altres.
L'atenció a les persones grans es realitza sota els paràmetres dels professionals de Serveis Socials de l'Ajuntament, als quals se'ls notifica de forma immediata qualsevol situació de risc amb la finalitat d'activar els protocols habituals d'intervenció social.